12 Aralık 2008 Cuma

MaKrUbE



Malzemeler:
*4 Su bardağı Pirinç
*1kilo kavurma
*5 bardak su
*4 tane patlıcan
*4 tane havuç
*6 tane patates
*1 konserve mısr
*1 konserve bezelye
*yeteri kadar Tuz
*kızartmak için zeytinyağ(patlıcan havuç patates)
*pilav için 1paket yağ
YAPILIŞI:Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılır.pilav pişerken kızrtma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patcanlar kızartılır tabi isteğe göre doğranarak kavurma ısıtılır .derin bir tencereye önce pişmiş eti yayarız sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı koyarız sonra pilavın üstüne bezelyeleri dökeriz sonra yine pilavı yayar üstüne patatesleri sonra pilav sonra havuç sonra pilav sonra patlıcan sonra pilav sonra mısır sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olur.tencereye 1kaşıkla basarız Tencereyi ya tepsiye yada geniş büyük bi tabağa ters çeviriz isteğe göre yanlarını yoğurtla,sebzelerle süsleriz.


AFİYET OLSUN!!!

4 yorum:

böcük dedi ki...

Annem bu Makrube denen yemeği harika yapıyor :)) Fotoğrafı görünce canım istedi :Pp Anneme söylemeli :p Çok seviyorum bu yemeğin tadını :)) Sağolun efenim :)

kEnDiMcE dedi ki...

rica ederim bende bayılmıştım bu yemeğe yanında yoğurtla çok güsel oluo.cnm istedi yaaa:D

böcük dedi ki...

Dün akşam yemeğinde cebren ve hile ile yaptırdığım makrubeyi yedik :D Yapılmasına vesile olan blog sahibesine teşekkürler :D

kEnDiMcE dedi ki...

afiyet olsun:P
keşke bende yiyebilseydim:P
eğer böle güsel şelere vesile olabildiysem....:D